Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

Dit item is verlopen op 01-07-2019.

Op 22 mei is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan een inwoner van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend.

Tijdens de ceremonie heeft Stewart William Santer ten overstaan van burgemeester Segers de verklaring van verbondenheid afgelegd waarna hij officieel het Nederlanderschap heeft verkregen.

Groepsfoto: burgemeester Segers (rechts) en de heer Santer met zijn moeder, vrouw en twee kinderen.
De heer Santer (met certificaat), geflankeerd door zijn vrouw en twee kinderen.
Speciaal voor de ceremonie was zijn moeder overgekomen uit Groot-Brittannië.

Verklaring van verbondenheid

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of door een optieprocedure. Tijdens de naturalisatieceremonie wordt stilgestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Iedereen van 16 jaar en ouder moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. Hiermee belooft hij of zij om de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.