Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Na IkPas bewuster omgaan met alcohol

Home > Inwoners > Actuele berichten > Na IkPas bewuster omgaan met alcohol

Na IkPas bewuster omgaan met alcohol

Voor onze ambassadeurs was deelname aan IkPas 30 dagen geen alcohol een overwegend positieve ervaring. Zijn ze van plan om na deze 30 dagen ook te minderen met alcoholgebruik?

Aldert-Jan, bedrijfsleider bij Poiesz Supermarkt deed voor het eerst mee, samen met zijn partner. “Samen sta je toch sterker hè?” Hij wilde vooral bewust stilstaan bij het feit dat je een maand niet drinkt en die gewoonte doorbreekt. Zeker na de decembermaand, waarin het toch meer om eten en drinken draait. “Het ging me wel gemakkelijk af. Natuurlijk was er weleens een momentje. Bijvoorbeeld tijdens het eten waarbij je anders misschien een wijntje zou drinken, of een borreltje als een vriend langskomt. Maar níet drinken is niet minder gezellig!” Ook na IkPas willen ze bewuster met alcohol omgaan, in combinatie met gezond eten en bewegen.

De ambassadeurs kregen ook voornamelijk positieve reacties op hun deelname aan IkPas. Jeugdagent Leroy: “Toch merkte ik dat nog veel mensen de uitdaging zelf niet zagen zitten. Ik hoop dat zij na het zien en lezen van de positieve effecten volgend jaar toch mee willen doen!” Leroy is in ieder geval zeker van plan om na deze 30 dagen te minderen met alcoholgebruik: “Dan voel ik mij ook fitter en heb ik merkbaar meer energie.”

Ook jongerenwerkster Yteke wil doorgaan met het meer bewuster omgaan met alcohol. “Ik merk dat als ik vertel dat ik meedoe aan IkPas, er nog veel meer mensen daarmee bezig zijn. Dat motiveert mij wel om ook ná de actie hiermee verder te gaan, en mezelf vaker de vraag te stellen, heb ik het nu nodig, of kan ik ook best een avondje zonder?”

Dranquilo

Ga jij ook na deze IkPas door met minder alcohol drinken? Of wil je nu minder alcohol drinken? Zeg dan dat je ‘Dranquilo’ doet. Daarmee zeg je in één keer dat je rustig aan doet met alcohol. En dat kan altijd! Kijk op www.dranquilo.nl voor meer informatie en tips. Succes!

IkPas ambassadeurs gemeente Staphorst, zet je alcoholgebruik in januari op pauze

Ambassadeurs gemeente Staphorst: Sietske de Wijs (gemeente Staphorst), Vera van der Vegt (Huisartspraktijk Rouveen), Arianne Lagerburg (Stichting Welzijn Staphorst), Leroy Stam (jeugdagent Staphorst), wethouder Alwin Mussche. Niet op de foto: Yteke Rijlaarsdam (SAAM Welzijn) en Aldert-Jan Semplonius (Poiesz supermarkt).