Modder op de weg? Gas los!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Modder op de weg? Gas los!

Modder op de weg? Gas los!

Het is oogsttijd, landbouwvoertuigen rijden af en aan om de oogst van het land te halen. Hierdoor kan in het buitengebied soms modder op de weg liggen. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot glad wegdek. Wat moet je doen als je als motorrijder of automobilist op een modderige weg beland?

De veroorzakers van de modder zijn verplicht om de weg zo veilig mogelijk te houden. Ze plaatsen waarschuwingsborden als de kans op modder aanwezig is en maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Door drukke werkzaamheden kan er echter gedurende de dag toch wat modder liggen.

Rijd je in het buitengebied en zie je een geel waarschuwingsbord in de berm? Dan ligt er iets verderop modder op de weg. Matig je snelheid, laat het gas los, blijf sturen in de richting waar je heen wilt en rem niet.

Om ongevallen te voorkomen en de bewustwording bij weggebruikers te vergroten, heeft ROV Oost-Nederland in samenwerking met CUMELA de campagne ‘Modder op de weg? Gas los!’ ontwikkeld. Deze campagne richt zich op automobilisten en motorrijders. Bekijk hier het filmpje.

delen op sociale media

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522