Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Met IkPas bepaalde gewoontes doorbreken - 40 dagen geen druppel alcohol

Home > Inwoners > Actuele berichten > Met IkPas bepaalde gewoontes doorbreken - 40 dagen geen druppel alcohol

Met IkPas bepaalde gewoontes doorbreken - 40 dagen geen druppel alcohol

Dit item is verlopen op 06-04-2020.
Groepsfoto van de IkPAs-ambassadeurs in de gemeente Staphorst

Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, zet u met IkPas uw alcoholgebruik 40 dagen op pauze. De 40 dagen actie loopt nog tot en met 5 april!

Leroy Stam (jeugdagent) is één van de tien IkPas ambassadeurs die meedoet aan deze actie. In zijn werk ziet hij regelmatig wat het gevolg is van alcoholgebruik. Zoals toename van ongelukken in het verkeer, agressie tijdens het uitgaan en verstoring van ontwikkeling en groei in de pubertijd. Via social media en op straat gaat Leroy het gesprek aan met de jeugd. In eerste instantie staan ze sceptisch tegenover de actie, maar naarmate het gesprek vordert ziet hij dat ze geïnteresseerd raken. Op deze manier probeert hij de jeugd te motiveren om mee te doen!

Vera van der Vegt (Huisartspraktijk Rouveen) wil met IkPas vooral een gezonde levensstijl promoten. Zij zette vanaf 1 februari haar alcoholgebruik op pauze. Ze merkt al dat zij zich fitter voelt en een aantal kilo’s is afgevallen.

Hendrik Jan van den Berg (jongerenwerker SAAM Welzijn) doet vooral mee om de positieve gevolgen te ervaren. Hij merkt al dat hij beter slaapt en heeft echt het idee dat hij zich fitter voelt! Hendrik Jan laat weten: “Het is goed om bepaalde gewoontes eens te doorbreken en te kijken hoe het is om het anders te doen.”

Binnenkort komen de andere ambassadeurs aan het woord. Meer informatie, handige tips en nuttige weetjes zijn te vinden op www.ikpas.nl/staphorst.