Maak kans op een groene voortuin, doe mee aan de actie 'Help, mijn tuin heeft tegels!'

Home > Inwoners > Actuele berichten > Maak kans op een groene voortuin, doe mee aan de actie 'Help, mijn tuin heeft tegels!'

Maak kans op een groene voortuin, doe mee aan de actie 'Help, mijn tuin heeft tegels!'

RSS
Dit item is verlopen op 01-09-2019.

Provincie Overijssel wil met de actie ‘Help, mijn tuin heeft tegels!’ tuineigenaren stimuleren om tegels en stenen te vervangen door groen. Een groene tuin is belangrijk in verband met de klimaatverandering: ze vangen regenwater beter op en ze zorgen voor verkoeling bij hitte. Bovendien trekken tuinen met bloemen en planten vlinders, vogels en insecten aan.

Actievoorwaarden

Voor deelname aan de actie ‘Help, mijn tuin heeft tegels!’ geldt een aantal regels. Zo moet de voortuin voor minstens 50% uit stenen bestaan. Ook moet de tuin aan de openbare weg liggen. Want een nieuwe groene voortuin moet anderen natuurlijk inspireren om ook een groene voortuin aan te leggen. Ten slotte moet je als deelnemer willen leren hoe je de tuin kunt onderhouden. Een groene tuin vraagt wel wat liefde en aandacht. Om hem zo lang mogelijk groen te houden vinden we het belangrijk dat je je voortuin goed onderhoudt. Alle actievoorwaarden zijn te vinden op de website helpmijntuinheefttegels.nl.

Aanmelding

Tien tuineigenaren maken kans op een ‘make-over’ van hun voortuin. Aanmelden kan tot en met 31 augustus 2019 via de website helpmijntuinheefttegels.nl. De loting van de tien winnaars is begin september. De tuinen worden in het najaar door professionele hoveniers groen gemaakt.

Rijwoningen waarvan 1 een voortuin met alleen tegels

Wysiwyg