Home > Inwoners > Actuele berichten > Landschapsfonds Staphorst open voor nieuwe contracten langjarig landschapsbeheer

Goed nieuws voor eigenaren van elzensingels, bosjes en andere landschapselementen: gemeente Staphorst heeft het Landschapsfonds Staphorst opengesteld voor nieuwe contracten langjarig landschapsbeheer. U krijgt advies over beheer en onderhoud en kunt in aanmerking komen voor een vergoeding.

Het fonds vergoedt niet alleen de beheerkosten; maar ook eventuele kosten van herstel of aanleg van nieuwe landschapselementen. Heeft u al een contract voor langjarig landschapsbeheer? Dan kunt u in aanmerking komen voor uitbreiding van uw huidige contract.

Uw inzet wordt vergoed

Het Landschapsfonds Staphorst is bedoeld om het landschap van Staphorst in stand te houden en te versterken. Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel (SGBDO) beheert het fonds namens de gemeente. Sinds 2010 zijn er in de gemeente al meer dan 130 beheercontracten afgesloten. SGBDO adviseert over het beheer en onderhoud van de elementen, organiseert praktijktrainingen en zorgt voor de jaarlijkse uitbetaling van de vergoedingen.

Interesse en aanmelden

Heeft u landschapselementen binnen de gemeente Staphorst en wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Meld u dan bij SGBDO, bij voorkeur per e-mail via info@sgbdo.nl of via telefoonnummer (0529) 40 83 85 (maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.15 uur).

Na aanmelding nemen Jan ten Hove of Geert Schoenmakers, veldadviseurs namens SGBDO, op volgorde van binnenkomst contact met u op. Voor meer informatie kunt u ook de website www.sgbdo.nl bezoeken.

Landschap van Staphorst