Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Koninklijke onderscheiding voor twee leden Reddingsbrigade Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Koninklijke onderscheiding voor twee leden Reddingsbrigade Staphorst

Koninklijke onderscheiding voor twee leden Reddingsbrigade Staphorst

RSS
Dit item is verlopen op 01-11-2015.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft de heer K. Tiemens en mevrouw H. Dunnink-Compager uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden zijn jarenlang als vrijwilliger actief geweest bij de Reddingsbrigade Staphorst.

Burgemeester T.C. Segers reikte de bij de onderscheiding behorende versierselen uit tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van de Reddingsbrigade op 30 september.

De heer K. (Klaas) Tiemens

Reddingsbrigade Staphorst (RBS)

Klaas Tiemens (links) heeft zojuist de onderscheiding opgespeld gekregen door burgemester SegersKlaas Tiemens heeft zich in de afgelopen 34 jaar op verschillende manieren geheel belangeloos verdienstelijk gemaakt voor de RBS.

 • Hij was 34 jaar kaderlid. Naast de kerntaak, het geven van les aan kinderen in zwemmend redden en het verzorgen van theorielessen, verleende hij bij tal van activiteiten hand- en spandiensten. Ook is hij actief geweest als lid van de technische commissie, vertrouwenspersoon en wedstrijdofficial.
 • Hij had 27 jaar zitting in het dagelijks bestuur, eerst als penningmeester en de laatste 14 jaar als voorzitter.
 • Gedurende 30 jaar was hij examinator bij reddingsbrigades in de (wijde) regio.

In april 2015 heeft Klaas Tiemens afscheid genomen als bestuurs- en kaderlid van de RBS.

Overige verdiensten

 • Zwembad de Broene ‘Eugte te Staphorst: sinds 2000 is Klaas Tiemens medeorganisator van het jaarlijkse uitje van de groep Aangepast Zwemonderwijs (mensen met een beperking) en sinds 2009 is hij bestuurslid van de Stichting Zwembad de Broene ‘Eugte.
 • Oude Trekker Club Staphorst: sinds 1999 is hij lid van deze club die één keer per jaar een dag organiseert voor liefhebbers van tractoren en stationaire motoren.
 • Hervormde Gemeente De Rank te Staphorst: van 2010 tot 2013 was hij lid van de Commissie Liturgie & Eredienst en sinds 2011 is hij diaken.

Mevrouw H. (Anneke) Dunnink-Compagner

Reddingsbrigade Staphorst (RBS)

Anneke Dunnink (links) heeft zojuist de onderscheiding opgespeld gekregen door burgemester SegersAnneke Dunnink heeft afgelopen zomer afscheid genomen als kaderlid van de RBS. Zij was vrijwilligster vanaf het eerste uur. Ze heeft de volgende activiteiten ontplooid:

 • 35 jaar was ze kaderlid. Naast de kerntaak, het geven van les aan kinderen in zwemmend redden, verzorgde ze de indeling van de groepen en de aanmelding van nieuwe leden. Ook trad ze bij wedstrijden op als speaker, klokker en ploegleider. Daarnaast is ze actief geweest als vertrouwenspersoon en ondersteunde ze diverse activiteiten die in het zwembad georganiseerd werden, zoals de Zwem4daagse en marathons, waar ze jarenlang de catering verzorgde.
 • Ze had 12 jaar zitting in het bestuur, waarvan een 5-tal jaren als voorzitter.
 • Gedurende 27 jaar was ze examinator bij reddingsbrigades in de (wijde) regio.

Overige verdiensten

 • Zwembad de Broene ‘Eugte te Staphorst: sinds 1998 begeleidt Anneke Dunnink wekelijks de groep Aangepast Zwemonderwijs (mensen met een beperking) bij het zwemmen. Sinds 2000 is zij medeorganisator van het jaarlijkse uitje van deze groep.
 • Stichting Philadelphia Zorg: sinds 1997 is Anneke Dunnink vrijwilligster bij de locatie Staphorst van deze stichting.

Wysiwyg