Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers

Home > Inwoners > Actuele berichten > Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers

Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft Jan Dunnik, Jan Hofstede en Arend Huisman uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij hebben dit jaar afscheid genomen als vrijwilliger bij de Brandweer IJsselland, post Staphorst. De versierselen behorende bij de onderscheiding zijn tijdens de jaarlijkse korpsavond van de post Staphorst op vrijdag 6 december door burgemeester T.C. Segers uitgereikt.

Burgemeester Segers speldt de Koninklijke onderscheidngen op. Foto's: Marcel van Saltbommel

Jan Dunnik heeft per 1 september afscheid genomen als vrijwilliger bij de Brandweer IJsselland, post Staphorst. Hij heeft 30 jaar deel uitgemaakt van het brandweerkorps. Naast het vervullen van de repressieve taken heeft hij gedurende een periode van tien jaar de functie van duiker, tevens duikploegleider Staphorst uitgeoefend.

Jan Hofstede is 28 jaar brandweervrijwilliger geweest. Hij heeft per 1 september afscheid genomen als vrijwilliger bij de Brandweer IJsselland, post Staphorst. Jarenlang maakte hij deel uit van de werkgroep Materieelbeheer. Naast de repressieve taken heeft hij ook de functies van brandweerchauffeur en voertuigbedienaar tankautospuit vervuld.

Arend Huisman heeft het brandweerkorps per 1 oktober verlaten. Hij heeft zich 40 jaar ingezet als brandweervrijwilliger. Meer dan 30 jaar vervulde hij de functie van bevelvoerder. Ook is hij meer dan 25 jaar oefenleider binnen de ploeg geweest. Tevens was hij meer dan tien jaar actief bij de duikploeg van Staphorst.

Jubilea brandweervrijwilligers

Op de korpsavond werd ook stilgestaan bij de jubilea van een aantal brandweervrijwilligers:

• Jan Bloemert (30 jaar)
  • Jan Dunnik (30 jaar)
  • Arend Huisman (40 jaar)

Diploma manschap

De vrijwilligers Wilfred den Hollander, Erik Hulst en Hendrik Veijer werden in het zonnetje gezet omdat zij het diploma manschap hebben behaald.

Groepsfoto van de brandweermannen die een linjte hebben gekregen, een jubileum vieren of een diploma hebbenbehaald. Foto: Marcel van Saltbommel

Foto's: Marcel van Saltbommel