Home > Inwoners > Actuele berichten > Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers Jouk Boer en Thijs Kooiker

Jouk Boer en Thijs Kooiker uit Staphorst zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit ter gelegenheid van hun afscheid als vrijwilliger bij de Brandweer IJsselland, post Staphorst.

De heer Boer heeft per 1 augustus 2018 afscheid genomen als vrijwilliger bij de Brandweer IJsselland, post Staphorst. Hij heeft 30 jaar deel uitgemaakt van het brandweerkorps. Naast het vervullen van de repressieve taken trad de heer Boer ook op als chauffeur.

De heer Kooiker heeft het brandweerkorps met ingang van 1 september 2018 verlaten. Hij heeft zich 28 jaar ingezet als brandweervrijwilliger. In de periode 1996-2007 vervulde hij de functie van bevelvoerder.

De versierselen behorende bij de onderscheiding zijn door burgemeester T.C. Segers tijdens de jaarlijkse korpsavond van de post Staphorst op vrijdag 30 november uitgereikt.

Bovenste foto: het echtpaar Boer met burgemeester Segers. Onderste foto: het echtpaar Kooiker met burgemeester Segers. Foto's: © Marcel van Saltbommel.

Jubilea brandweervrijwilligers

Op de korpsavond wordt ook stilgestaan bij de jubilea van een aantal brandweervrijwilligers:

• Harm Mussche: 12,5 jaar
  • Fred Klosse: 20 jaar
  • Erik Mussche: 20 jaar
  • Klaas Slager: 20 jaar
  • Klaas Veijer: 25 jaar
  • Harry Dunnink: 25 jaar
  • Jouk Boer: 30 jaar
  • Roelof Slager: 30 jaar

Fred Klosse heeft per 1 oktober het brandweerkorps verlaten en ook van hem werd op de korpsavond officieel afscheid genomen. Bert Bouwman werd in het zonnetje gezet omdat hij het diploma bevelvoerder heeft behaald.

Groepsfoto jubilerende brandweervrijwilligers met hun partners

Groepsfoto jubilarissen. Foto: © Marcel van Saltbommel.