Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Koningsdag 2020 in gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Koningsdag 2020 in gemeente Staphorst

Koningsdag 2020 in gemeente Staphorst

Dit item is verlopen op 01-06-2020.

De gezamenlijke Oranjeverenigingen hadden voor dit jaar uiteraard weer een prachtig programma samengesteld ter ere van Koningsdag 2020. Helaas moesten door de coronamaatregelen alle festiviteiten worden geschrapt.

Burgemeester Gerrit Jan Kok, Gerwin Klomp van de Oranjevereniging Rouveen, Jan Carlo Bos van de Oranjevereniging Staphorst, en Marcel Klomp van de Oranjevereniging IJhorst-Lankhorst wilden deze bijzondere dag toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Met dit filmpje bedankten zij Koning Willem Alexander voor zijn inzet en troost in deze moeilijke tijd.

Vlag hijsen

Geen uitbundige feesten maar massaal werd op Koningsdag wel de vlag gehesen en het huis versierd. Ook in Staphorst, Rouveen en IJhorst is 's ochtends door de burgemeester en de voorzitters van de Oranjeverenigingen de vlag gehesen voor de 53e verjaardag van onze Koning.

De burgemeester en de voorzitter van Oranjevereniging Staphorst hijsen de vlag op het Marktplein.

De burgemeester en de voorzitter van Oranjevereniging Rouveen hijsen de vlag op het Kerkplein.

De burgemeester en de voorzitter van Oranjevereniging IJhors-Lankhorst hijsen de vlag op het Kerkplein.

Wilhelmus

Om 10.00 uur werd in de straten met elkaar het Wilhelmus gezongen.