Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Koning Willem Alexanderschool sleept € 750 in de wacht tijdens de kindergemeenteraad

Home > Inwoners > Actuele berichten > Koning Willem Alexanderschool sleept € 750 in de wacht tijdens de kindergemeenteraad

Koning Willem Alexanderschool sleept € 750 in de wacht tijdens de kindergemeenteraad

RSS
Dit item is verlopen op 01-08-2019.

Tijdens de tweede kindergemeenteraad op 13 juni heeft het voorstel van de Koning Willem Alexanderschool de meerderheid van de stemmen verkregen. Om hun voorstel tot uitvoer te kunnen brengen, ontvingen zij van burgemeester Segers een cheque van 750 euro.

Op 13 juni kwamen er opnieuw vier basisscholen uit de gemeente Staphorst naar het gemeentehuis voor de kindergemeenteraad. De raadsvergadering werd net zoals bij een echte raadsvergadering voorgezeten door burgemeester Segers.

Stevig debat

Elke basisschool vaardigde vier kinderen af die plaatsnamen in de fracties van de gemeenteraad. Eén voor één presenteerden de fracties hun voorstel, waarna er een stevig debat losbarstte. Tijdens de schorsing die plaats vond konden alle fracties zich met hun klas even terug trekken om zo te beraden welk voorstel zij het beste vonden. Winnaar werd uiteindelijk de Koning Willem Alexanderschool. Hun voorstel om een kabelbaan in het parkje aan de Burgemeester van de Walstraat in Staphorst te plaatsen, wist in twee rondes de meerderheid van de stemmen te behalen.

Groepsfoto met de leerlingen van de Koning Willem Alexanderschool. In het midden burgemeester Segers die een waardecheque van 750 euro heeft overhandigd.

Doel kindergemeenteraad

Elke school leverde een fractie bestaande uit drie leerlingen. Samen vormden de fracties van de vier aanwezig basisscholen de gemeenteraad. Het doel van de kindergemeenteraad is om kinderen als vroeg kennis te laten maken met politiek en besluitvorming.

Het initiatief voor de kindergemeenteraad komt vanuit de SGPj. Zij vervullen hierbij een neutrale ondersteunende rol.

Wysiwyg