Kindergemeenteraad op 6 en 13 juni

Home > Inwoners > Actuele berichten > Kindergemeenteraad op 6 en 13 juni

Kindergemeenteraad op 6 en 13 juni

Dit item is verlopen op 14-06-2019.

Raadsleden en burgemeester Segers verzorgden voor negen basisscholen een les over de gemeente en een rondleiding door het gemeentehuis. Op donderdag 6 en 13 juni komen de kinderen naar het gemeentehuis voor een debat.

Kinderen van groep (6,) 7 en 8 is gevraagd een fractievoorstel te schrijven. Daarover gaan zij tussen 13.30 en 15.30 uur debatteren in de raadszaal van het gemeentehuis.

Debat live volgen

De bestemming van het voorstel moet een maatschappelijk doel dienen, waarvan alle kinderen in Staphorst profijt hebben. Voor het winnende voorstel stelt de gemeente Staphorst op beide dagen € 750,- beschikbaar om het daadwerkelijk uit te voeren.

Sfeerbeeld Kindergemeenteraad 2018
Kindergemeenteraad 2018

Doel kindergemeenteraad

Elke school levert een fractie bestaande uit drie leerlingen. In totaal zijn er negen partijen verdeeld over twee keer, zij vormen met elkaar de kindergemeenteraad. Het doel van de kindergemeenteraad is om kinderen al vroeg kennis te laten maken met democratische besluitvorming, bijvoorbeeld door hen mee te laten denken over de inrichting van hun eigen speel- en leefomgeving. Dat bevordert de bewustwording en overbrugt de kloof tussen politiek en jonge burgers.

SGP jongeren

Hoe werkt de gemeente? Welke partijen zijn er in Staphorst en wat doet een wethouder? De SGP jongeren (SGPj) en de gemeente zetten zich samen in om kinderen op dit soort vragen antwoord te geven. De SGPj neemt al jaren het initiatief om samen met de gemeente een kindergemeenteraad te organiseren. Zij vervullen hierbij een neutrale organisatorische ondersteunende rol, zowel in de voorbereiding als in uitvoering.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl