Kinderen ontbijten met burgemeester Segers

Home > Inwoners > Actuele berichten > Kinderen ontbijten met burgemeester Segers

Kinderen ontbijten met burgemeester Segers

Dit item is verlopen op 15-12-2018.

Op dinsdag 6 november hebben de kinderen van groep 6a van de Koning Willem-Alexanderschool uit Staphorst samen met burgemeester Segers ontbeten in het gemeentehuis. Het jaarlijkse Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen een week lang samen gezond ontbijten. Ongeveer 2.500 basisscholen doen hier aan mee.

Burgemeester Segers onderstreept hiermee, net als zijn 275 collega-burgemeesters in het land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de goed gevulde ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. De kinderen hadden, als verrassing, een heus paracord (geknoopte armband) voor de burgermeester meegenomen.

“Kinderen zijn volop in ontwikkeling en daarom is een gezonde start van de dag juist voor jullie zo belangrijk” aldus de burgemeester tijdens zijn welkomstwoord. Vervolgens werden de verse bolletjes en boterhammen met smaak genuttigd, terwijl de burgervader ondertussen vertelde over zijn bijzondere burgemeestersketting. De kinderen, meester Niels en de burgemeester, kijken met plezier terug op deze bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het is het 16e jaar op rij dat het Nationaal Schoolontbijt een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is hard nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van de Gezonde School.

Kinderen aan ontbijttafel

Brood in mandje

Burgemeester Segers met kinderen aan het ontbijt

Kinderen aan ontbijttafel