Kinderen ontbijten met burgemeester Segers in gemeentehuis

Home > Inwoners > Actuele berichten > Kinderen ontbijten met burgemeester Segers in gemeentehuis

Kinderen ontbijten met burgemeester Segers in gemeentehuis

Kinderen aan 2 ontbijttafels. Burgemeester Segers heet iedereen welkom.

Groep 3b/4b van de Willem de Zwijgerschool in Staphorst kwam donderdag 9 november naar het gemeentehuis om met burgemeester Segers te ontbijten. Dit burgemeestersontbijt werd gehouden in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester Segers onderstreepte hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is in 270 gemeenten onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Burgemeester Segers tijdens ontbijt in gesprek met de kinderen