Kinderen leren veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer

Home > Inwoners > Actuele berichten > Kinderen leren veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer

Kinderen leren veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer

Dit item is verlopen op 15-03-2019.

Op vrijdag 8 februari hebben leerlingen van verschillende basisscholen deelgenomen aan het project Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL). Dit project is ook op vrijdag 15 februari.

Op 8 februari namen de leerlingen van Koning Willem Alexanderschool, Christelijke Nationale School, De Levensboom en Willem de Zwijgerschool deel aan het project. Op 15 februari zijn de leerlingen van Ds. Harmen Doornveldschool, De Triangel, Prins Mauritsschool, De Berkenhorst en Dr. Maarten Lutherschool aan de beurt.

De kinderen krijgen eerst binnen een korte instructie van leerlingen van het Zone.college, waarna zij dit in de praktijk kunnen testen. Wat zie je eigenlijk, als je in een tractor zit? Hoever zwenkt een aanhanger uit? Hoe snel kun je remmen? Kinderen worden op deze manier goed bewust van waar ze op moeten letten met dergelijke voertuigen op de weg.

De gemeente Staphorst vindt het VOMOL-project belangrijk, omdat de leerlingen veelal een vervolgopleiding kiezen buiten de gemeente. Hierdoor moeten ze verder fietsen, onder meer over plattelandswegen waar veel landbouwverkeer is. Op evenemententerrein De Tippe stonden vrijdag dan ook verschillende landbouwmachines en tractoren opgesteld.

De organisatie is in handen van leerlingen van het Zone.college, opleiding Loonwerk, in samenwerking met de gemeente Staphorst. Zone.college is de nieuwe naam van AOC Oost en Groene Welle. De loonbedrijven Dunnink, Brand, Kuiper en Bouwman verlenen ook hun medewerking aan dit project.