Kans op snellere uitbreiding brand in natuur

Home > Inwoners > Actuele berichten > Kans op snellere uitbreiding brand in natuur

Kans op snellere uitbreiding brand in natuur

RSS
Dit item is verlopen op 15-04-2020.

Door aanhoudende droogte in de natuur is er vanaf vandaag een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand in Overijssel. De brandweer is daarom extra alert en roept natuurbeheerders, terreineigenaren en inwoners op een brand snel te melden via 112.

In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide, en/of gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Gezien de waarden van de meetstations, de droogte en de verwachte hogere temperaturen voor de komende dagen heeft de brandweer besloten over te gaan naar fase 2 ‘extra alert’.

Snel melden

Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden, zeker bij harde wind. Wees daarom extra alert. Zie je een brand? Meld het snel!

Meer informatie

Meer informatie over de fase 2 ‘extra alert’ en natuurbrand staat op www.natuurbrandrisico.nl.

Corona

Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die daar omtrent getroffen zijn, verzoeken ook wij mensen ook om zoveel mogelijk thuis te blijven. Mocht u toch even de natuur in willen, volg dan de maatregelen van het RIVM en Rijksoverheid op.

Wysiwyg