Kamerlid Carla Dik-Faber op Prinsjesdag in Staphorster klederdracht

Home > Inwoners > Actuele berichten > Kamerlid Carla Dik-Faber op Prinsjesdag in Staphorster klederdracht

Kamerlid Carla Dik-Faber op Prinsjesdag in Staphorster klederdracht

Dit item is verlopen op 19-10-2017.

Voor met name dames is het op Prinsjesdag belangrijk bijzonder voor de dag te komen in de Ridderzaal. Staphorst wordt dit jaar niet alleen vertegenwoordigd door de Staphorster dames, maar ook door ChristenUnie kamerlid Carla Dik-Faber. Ze kiest dit jaar voor een pakje gebaseerd op Staphorster klederdracht.

Carla Dik-Faber kiest voor Prinsjesdag altijd een bijzondere outfit. Eerder verscheen ze in kleding gemaakt van oude Marine-uniformen, PET-flessen, leer van treinstoelen en visnetten. Dit jaar draagt ze een jasje en rok, gemaakt van oude klederdrachtstoffen: "De stoffen waarmee het jasje en de rok zijn gemaakt, evenals de zilveren knopen, zijn eerder gedragen bij alledaagse of bijzondere gelegenheden. Ze vertellen het levensverhaal van mensen. Zo zijn de pofmouwen gemaakt van een zondagse schort; de rode, op originele wijze gevouwen doek werd dagelijks gedragen en is de bies van het jasje van blauwe krablappenstof. De rok is gemaakt van verschillende borstrokkenstof." Ontwerpster is Roelie van Dijk-Knoll uit Rouveen.

Voor de fotoreportage is ze op de foto gegaan met Jentje Bonte-Hulst (84). De foto’s zijn gemaakt op zowel een traditionele locatie, een monumentale boerderij, als een moderne locatie, de zuivelfabriek in Rouveen.

Jentje Bonte-Huls (links) en Carla Dik-Faber. Foto: ChristenUnie, Anne-Saar Kunz

Foto: ChristenUnie | Anne-Saar Kunz

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522