Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Investeer in jong talent! Meer praktijk voor havisten

Home > Inwoners > Actuele berichten > Investeer in jong talent! Meer praktijk voor havisten

Investeer in jong talent! Meer praktijk voor havisten

Als gemeente spelen we een belangrijke rol in de samenwerking tussen scholen en bedrijven. We faciliteren scholen in het leggen van contacten en helpen bij het vinden van voldoende stageplekken.

Wethouder Lucas Mulder: “In het collegeprogramma 2018-2022 is de ambitie uitgesproken om havisten meer praktijk aan te bieden. Dit noemen we vakonderwijs. Het aanbod van theoretische kennis en vakmanschap vraagt namelijk meer aandacht. Dat geldt ook voor de balans tussen het aanbod aan onderwijsinhoud en de vraag die leeft bij ondernemers. Met het vakonderwijs hopen we de doelgroep voor langere termijn aan onze gemeente te kunnen verbinden.”

Samen met scholen

In het afgelopen jaar hebben we samen met het voortgezet onderwijs in Meppel en Pieter Zandt Scholengemeenschap de ambities en mogelijkheden verkend. Pieter Zandt en Greijdanus zijn hier met ons mee aan de slag gegaan. Er volgde een brainstorm en video gesprekken met een aantal ondernemers in Staphorst. Inmiddels heeft Pieter Zandt een mooi en concreet plan opgezet om invulling te geven aan die praktijkcomponent. Door de lockdown heeft het Greijdanus voor de zomer pas op de plaats gemaakt, zij hopen dit onderwerp op korte termijn weer op te pakken.

Stageplekken gezocht

In september heeft Pieter Zandt een mailing verstuurd naar bedrijven, instellingen en scholen in Staphorst. Met daarin de vraag of zij ruimte hebben voor een stagiair. Heeft u als organisatie een stageplek? Meer informatie is te vinden op www.pieterzandt.nl/bpv.