Inventarisatie objectkenmerken woningen Wet WOZ

Home > Inwoners > Actuele berichten > Inventarisatie objectkenmerken woningen Wet WOZ

Inventarisatie objectkenmerken woningen Wet WOZ

Momenteel vindt er een controle plaats van de objectkenmerken van de woningen. Dit is nodig voor de WOZ-waardebepaling. De controleurs komen niet in uw woning maar doen een inspectie van de buitenkant.

Bij de controles wordt onder andere gelet op de kwaliteit en de staat van onderhoud. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van bijvoorbeeld luchtfoto’s, bouwvergunningen, verkoopinformatie en kadastrale gegevens. Indien nodig, wordt er een foto gemaakt.

De controleurs kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs die is afgegeven door gemeente Staphorst. Wij vragen uw begrip en medewerking voor het uitvoeren van bovengenoemde werkzaamheden. Heeft u vragen over de controles dan kunt u contact opnemen met een medewerker van de gemeente Staphorst via het telefoonnummer (0522) 46 74 34.