Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Inloopavond nieuw beleid kleinschalige windturbines

Home > Inwoners > Actuele berichten > Inloopavond nieuw beleid kleinschalige windturbines

Inloopavond nieuw beleid kleinschalige windturbines

Dit item is verlopen op 17-01-2020.
Kleinschalige windturbine

Gemeente Staphorst stelt nieuw beleid op voor het plaatsen van kleinschalige windturbines van maximaal 25 meter hoog.

Plaatsing van dit soort windturbines wordt mogelijk gemaakt in de bebouwde kom, op bedrijventerreinen en in het buitengebied bij (agrarische) bedrijven. Binnen het beschermd dorpsgezicht en in natuurgebieden zijn windturbines niet toegestaan.

Inloopavond 16 januari

Wilt u meer weten over de spelregels die gelden voor het plaatsen van kleinschalige windturbines? Kom naar de inloopavond op donderdag 16 januari tussen 17.30 en 20.00 uur in het gemeentehuis in Staphorst.

Ontwerpbestemmingsplan

Het beleid is opgenomen in een ontwerpbestemmingsplan dat u kunt inzien. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Bekendmakingen.