Informatie brand papierrecyclingsbedrijf Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Informatie brand papierrecyclingsbedrijf Staphorst

Informatie brand papierrecyclingsbedrijf Staphorst

Dit item is verlopen op 22-07-2019.

In de nacht van 17 op 18 juli brak brand uit bij Huhtamaki Paper Recycling aan de Industrieweg in Staphorst. Naar aanleiding van de neergeslagen roetdeeltjes zijn er uit voorzorg metingen verricht. Naar verwachting zijn de meetresultaten na het weekend bekend. Op basis hiervan volgt een nieuw advies. De GGD, Veiligheidsregio IJsselland en de gemeente Staphorst geven tot die tijd uit voorzorg enkele adviezen af voor het aandachtsgebied (zie kaart).

Aandachtsgebied

Aandachtsgebied, globaal tussen Industrieweg, Gemeenteweg en Oosterweg
Aandachtsgebied, globaal tussen Industrieweg, Gemeenteweg en Oosterweg in Staphorst.

Adviezen

Vooruitlopend op de meetresultaten is het advies om te stoppen met begrazing en vee binnen te houden. Melk van vee dat vandaag buiten heeft gestaan, wordt aangeraden apart te houden. Daarnaast het advies om geen gewassen uit eigen tuin te eten, met uitzondering van gewassen die u kunt schillen of die uit een kas komen. Maaien en oogsten wordt afgeraden. Houd hobbykippen binnen en eet voorlopig geen eieren van hobbykippen die buiten lopen.

Waardering voor de inzet

Locoburgemeester Lucas Mulder heeft vannacht en vandaag (18 juli 2019) gesproken met betrokkenen en omwonenden. “Het is een trieste aanblik, het bedrijfspand is verloren. Gelukkig zijn er geen slachtoffers. Met waardering zie ik dat hulpverleners en vrijwilligers zich volop inzetten.”

Veelgestelde vragen

Voor vragen verwijzen wij u naar de pagina met veelgestelde vragen (FAQ) of neem contact op met de gemeente Staphorst via het algemene telefoonnummer (0522) 46 74 00 (tijdens kantooruren) of GGD IJsselland via 088 - 443 06 89 of milieuengezondheid@ggdijsselland.nl.