IkPas: Zet je alcoholgebruik 40 dagen op pauze

Home > Inwoners > Actuele berichten > IkPas: Zet je alcoholgebruik 40 dagen op pauze

IkPas: Zet je alcoholgebruik 40 dagen op pauze

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. 40 dagen geen alcohol drinken om eens te kijken wat het met je doet. Met IkPas ben je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, vastgeroeste patronen worden doorbroken en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Doet u als inwoner mee aan deze actie?

Om stil te staan bij het eigen alcoholgebruik ondersteunt de GGD samen met de verslavingszorg en vele gemeenten in de regio de actie IkPas. Zo ook de gemeente Staphorst. Burgemeester Segers en wethouder Mussche zijn ambassadeurs van deze actie in Staphorst.

Wanneer van start?

De 40 dagen actie loopt van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode. Dit jaar is dat van woensdag 6 maart 2019 tot en met zondag 14 april 2019.

Wat levert IkPas op

Deelnemers van voorgaande jaren ervaren positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

IkPas polsbandjesDoet u mee?

Wilt u meedoen aan IkPas en hiermee het goede voorbeeld geven aan jong en oud? Aanmelden kan via www.ikpas.nl/staphorst. Voor deelnemers zijn er speciale IkPas polsbandjes af te halen in het gemeentehuis. Ook ontvangt u na aanmelding op www.ikpas.nl/staphorst een speciale IkPas nieuwsbrief met informatie en tips.

Groepsfoto van de ambassadeurs Niels Ubak, Alwin Mussche, Theo Segers en Nanda Knol.

Ambassadeurs vanuit de gemeente Staphorst zijn Niels Ubak (voorzitter Jongerenraad), wethouder Alwin Mussche, burgemeester Theo Segers, Nanda Knol (jongerenwerker SAAM Welzijn), Eibert Spaan (locatiemanager Pieter Zandt Scholengemeenschap) en Jimmy van Oijen (politieagent). De twee laatst genoemde staan niet op de foto.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl