Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

IkPas van start: 30 dagen geen druppel alcohol

Home > Inwoners > Actuele berichten > IkPas van start: 30 dagen geen druppel alcohol

IkPas van start: 30 dagen geen druppel alcohol

De eerste dagen van januari zitten er al weer op, en dus ook de eerste dagen van de IkPas-actie. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Wethouder Alwin Mussche is ook dit jaar een van de ambassadeurs van deze actie in de gemeente Staphorst.

“Het zijn bijzondere tijden. Door het coronavirus zitten we momenteel veel thuis. Daarom is het juist nu zo ontzettend belangrijk om gezond en fit te blijven. IkPas is een landelijke actie die we hebben opgenomen in ons lokaal gezondheidsbeleid. Net als GGD IJsselland en Tactus Verslavingszorg ondersteunen wij deze actie en activeren we inwoners, organisaties en verenigingen om deel te nemen. Alcohol is maatschappelijk geaccepteerd in Nederland. De gevaren en gevolgen van overmatig alcoholgebruik worden soms onderschat, zoals het effect op de gezondheid en de veiligheid. Ik vind het belangrijk om hier aandacht voor te vragen en als gemeente bewustwording voor te creëren. Daarom doe ik van harte mee aan deze IkPas-campagne!”, aldus Alwin Mussche

Gaat u de uitdaging met ons aan? Meld je dan snel aan op www.ikpas.nl/staphorst.

IkPas ambassadeurs gemeente Staphorst, zet je alcoholgebruik in januari op pauze

Ambassadeurs gemeente Staphorst: Sietske de Wijs (gemeente Staphorst), Vera van der Vegt (Huisartspraktijk Rouveen), Arianne Lagerburg (Stichting Welzijn Staphorst), Leroy Stam (jeugdagent Staphorst), wethouder Alwin Mussche. Niet op de foto: Yteke Rijlaarsdam (SAAM Welzijn) en Aldert-Jan Semplonius (Poiesz supermarkt).