Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

IkPas is van start gegaan - 40 dagen geen druppel alcohol

Home > Inwoners > Actuele berichten > IkPas is van start gegaan - 40 dagen geen druppel alcohol

IkPas is van start gegaan - 40 dagen geen druppel alcohol

Dit item is verlopen op 06-04-2020.
Groepsfoto van de IkPAs-ambassadeurs in de gemeente Staphorst

We zijn inmiddels bijna twee weken onderweg met IkPas. Een actie waarin we inwoners, organisaties en verenigingen aanmoedigen om 40 dagen geen alcohol te drinken. Heeft u zich ook aangemeld voor deze actie? De actie loopt nog tot en met 5 april, u kunt zich aanmelden via www.ikpas.nl/staphorst.

Eerder lieten we weten dat tien bekende gezichten uit de gemeente zich inzetten als ambassadeur. Wellicht hebben ze u ook uitgedaagd om deel te nemen. We laten ze graag aan het woord om hun ervaringen met u te delen.

IkPas ambassadeurs aan het woord

Bert Kuijers van Stichting Sport & Business krijgt positieve reacties op zijn deelname: “Goed dat je meedoet en een statement maakt.” Bert is vooral benieuwd wat het met hem doet en of hij ergens een verandering in merkt. Tot nu toe komt hij de gezellige avonden en feestjes prima door zonder alcohol.

Jouk Mussche, bestuurslid werkgroep oud en nieuw, doet mee om te kijken of hij zich lichamelijk, mentaal en fitter gaat voelen na 40 dagen geen alcohol. Met een pauzeperiode stelt hij zichzelf als voorbeeld aan jongeren, ook zonder alcohol kan een feestje gezellig zijn! En dat heeft ook de volgende dag veel voordelen, als hij fit op zijn racefiets kan stappen.

Suzan Hokse van de jongerenraad geeft eerlijk toe dat sommige vrienden weinig vertrouwen hadden in de uitdaging die zij aan ging, terwijl anderen juist mee gingen doen. “Erg gaaf dat ze meedoen”, zo zegt ze zelf. Suzan laat weten dat een alcoholvrij wijntje een prima alternatief is!

Eerder hierover verschenen op deze website: