Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

IkPas en 15 manieren van corona-proof tijdverdrijf

Home > Inwoners > Actuele berichten > IkPas en 15 manieren van corona-proof tijdverdrijf

IkPas en 15 manieren van corona-proof tijdverdrijf

Dit item is verlopen op 15-04-2020.
Groepsfoto van de IkPAs-ambassadeurs in de gemeente Staphorst

Meer thuiszitten vanwege het coronavirus kan de nodige verveling met zich meebrengen. Verveling maakt dat je je ongemakkelijk voelt en sneller teruggrijpt op oude vertrouwde zaken, zoals een glas alcohol. En dat laatste wil je niet. Op www.ikpas.nl/actueel staan 15 manieren van corona-proof tijdverdrijf. Zoals sporten in de tuin, een spelletjesmarathon of brieven schrijven.

Jeanine Bisschop (Europees Kampioen Kettlebellsport Longcycle) is IkPas ambassadeur van onze gemeente. Volgens haar is het juist in deze bijzondere tijden goed om vast te houden aan voornemens gerelateerd aan gezond leven. Ze is zelf geen regelmatige drinker, hierdoor is het voor haar geen gewoonte. Vervelen doet ze niet, vanuit haar functie als leidinggevende binnen een GGZ instelling, werkt ze zich in deze tijden een slag in de rondte.

Lichamelijke voordelen

Voor IkPas ambassadeur Naomi Mussche (Jongerenraad) is het drinken van een alcoholisch drankje in het weekend vrij normaal. Door mee te doen aan IkPas is zij zich bewust geworden van deze gewoonte en heeft ze het kunnen doorbreken. Dat er lichamelijke voordelen zijn, werd voor Naomi al snel zichtbaar. Zo is zij in de ochtend fitter en heeft zij gedurende de dag meer energie. Deze voordelen vertelt Naomi dan ook graag aan haar omgeving!

Genoeg motivatie

Maarten Krook, wijkagent van onze gemeente, hoopt met de IkPas actie vooral bij te dragen aan bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik. Hij wordt regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van alcoholmisbruik. Voor hem genoeg motivatie om aandacht te schenken aan (overmatig) alcohol gebruik en IkPas ambassadeur te zijn. Maarten: ‘Ik denk dat we de maatschappelijke acceptatie van ons alcoholgebruik best ter discussie mogen stellen’. Op een feestje wordt er toch al snel bier gehaald voor het aantal aanwezige hoofden, dit zegt volgens hem iets over de manier waarop we met alcohol omgaan.

Meer informatie over IkPas is te vinden op www.ikpas.nl/staphorst.