Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

IkPas: 40 dagen geen druppel alcohol

Home > Inwoners > Actuele berichten > IkPas: 40 dagen geen druppel alcohol

IkPas: 40 dagen geen druppel alcohol

RSS
Dit item is verlopen op 15-04-2020.

Van 26 februari tot en met 5 april ‘40 dagen geen druppel alcohol’. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Doet u ook mee? Je drinkt 40 dagen geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. De effecten zijn groot. Door mee te doen aan IkPas drinkt gemiddeld ruim 30% van de deelnemers minder dan voor de pauzeperiode en durft 64% na afloop beter ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Lichamelijk fitter voelen

Ook lichamelijk zijn er nogal wat effecten. Door (tijdelijk) geen alcohol te drinken slaap je beter, voel je je fitter en raak je gewicht kwijt. Wethouder Alwin Mussche: "Ook dit jaar zet ik mij in als ambassadeur van IkPas. IkPas is een landelijke actie die we hebben opgenomen in ons lokaal gezondheidsbeleid. Evenals GGD IJsselland en Tactus verslavingszorg ondersteunen wij deze actie en activeren inwoners, organisaties en verenigingen om deel te nemen. Gaat u de uitdaging met mij aan?"

Ja, ik doe mee!

Aanmelden kan via www.ikpas.nl/staphorst. Voor deelnemers zijn er speciale IkPas polsbandjes af te halen in het gemeentehuis. Na aanmelding krijgen deelnemers een IkPas nieuwsbrief met praktische tips en zelfs de mogelijkheid tot een IkPas-coach: een persoonlijke vraagbaak voor advies tijdens moeilijke momenten.

IkPas ambassadeurs gemeente Staphorst

Groepsfoto ambassadeurs van IkPas
Jeanine Bisschop (Europees Kampioen Kettlebellsport Longcycle), Naomi Mussche (Jongerenraad), wethouder Alwin Mussche, Maarten Krook (wijkagent), Jouk Mussche (Stichting Oud en Nieuw), Leroy Stam (jeugdagent) en Suzan Hokse (Jongerenraad). Ontbrekend op de foto: Bert Kuijers (Stichting Sport & Business), Hendrik Jan van den Berg (jongerenwerker SAAM Welzijn), Vera van der Vegt (Huisartspraktijk Rouveen)

Wysiwyg