Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Home > Inwoners > Actuele berichten > IkPas: 30 dagen geen druppel alcohol - Zet in januari je alcoholgebruik op pauze

Heeft u al goede voornemens voor 2021? Begin het jaar goed en doe mee aan IkPas. Daag jezelf uit om vanaf 1 januari 30 dagen geen alcohol te drinken.

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Van 1 januari tot en met 30 januari 2021 30 dagen geen alcohol drinken om eens te kijken wat het met je doet. Met IkPas ben je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Lichamelijk fitter voelen

Door mee te doen aan IkPas voelt 62% van de deelnemers zich lichamelijk fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Wethouder Alwin Mussche is ook dit jaar één van de ambassadeurs van deze actie in Staphorst: “Het zijn bijzondere tijden. Door het coronavirus zitten we momenteel veel thuis. Daarom is het juist nu zo ontzettend belangrijk om gezond en fit te blijven. IkPas is een landelijke actie die we hebben opgenomen in ons lokaal gezondheidsbeleid. Net als GGD IJsselland en Tactus verslavingszorg ondersteunen wij deze actie en activeren we inwoners, organisaties en verenigingen om deel te nemen. Gaat u deze uitdaging met mij aan?”

Ervaar zelf hoe het is om 30 dagen géén alcohol te drinken en geef hiermee het goede voorbeeld aan jong en oud. Daag anderen ook uit om mee te doen en vraag sportmaatjes, collega’s, vrienden en familieleden om zich aan te melden.

Ja, ik doe mee!

Aanmelden kan via www.ikpas.nl/staphorst. Na aanmelding ontvangt u een speciale IkPas nieuwsbrief met informatie en tips. Ook krijgen deelnemers toegang tot een eigen dashboard met een aantal handige functies, zoals een persoonlijk dagboek om je vorderingen en ervaringen in bij te houden en de IkPas-coach: een persoonlijke vraagbaak voor advies tijdens moeilijke momenten. Voor deelnemers zijn er ook speciale IkPas polsbandjes zodat zij kunnen laten zien dat ze meedoen. Deze kunt u opvragen door een e-mail te sturen aan communicatie@staphorst.nl o.v.v. IkPas met daarin uw naam en adresgegevens (op = op).