Huttendorp Staphorst van start met benoeming burgemeester

Home > Inwoners > Actuele berichten > Huttendorp Staphorst van start met benoeming burgemeester

Huttendorp Staphorst van start met benoeming burgemeester

Op 20 augustus is de 19e editie van Huttendorp Staphorst van start gegaan. Dit werd bekrachtigd door de benoeming van Anne-Gees Huls als kinderburgemeester van het huttendorp. Zij ontving uit handen van burgemeester Theo Segers de bijbehorende oorkonde én een eigen ambtsketen.

Burgemeester Theo Segers overhandigt een oorkonde aan de kinderburgemeester van het huttendorp: Anne-Gees Huls

Huttendorp Staphorst is het grootste huttendorp van Nederland. Gedurende drie dagen bouwen 650 kinderen aan ongeveer 130 hutten. Deze hutten hebben allerlei formaten en sommigen zijn een aantal verdiepingen hoog. Kinderen zijn druk met elkaar in de weer, buiten, en leren samen te werken om tot een nóg mooier resultaat te komen.

Vandaag en morgen werken de kinderen aan hun eigen hutten. Tegelijkertijd wordt er op het terrein gewerkt aan een professioneel gebouwde hut/buitenverblijf. Ten behoeve van Stichting Ontmoeting wordt deze hut op 22 augustus geveild. Dit gebeurt na de bekendmaking van de prijswinnaars van de hutten, welke om 10.00 uur aanvangt.