Sluit venster x

Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Alleen op afspraak geopend

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Wanneer u ons belt, krijgt u een telefonisch keuzemenu.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Hulplijn van Maatschappelijk Werk Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Hulplijn van Maatschappelijk Werk Staphorst

Hulplijn van Maatschappelijk Werk Staphorst

RSS

Het Maatschappelijk Werk in Staphorst kan worden gebeld door iedereen die zich zorgen maakt over de gevolgen van de corona-maatregelen. Dat is nodig omdat door het coronavirus en de maatregelingen om hiermee om te gaan, voor veel mensen een andere situatie is ontstaan in hun dagelijks leven.

Er zijn in de samenleving veel vragen rondom het coronavirus. Informatie over de ziekte zelf en wat we moeten doen komt van regering en het RIVM. Maar er zijn ook andere vragen. Van ouderen en mensen met gezondheidsklachten die thuis eenzaam zijn of bang. Of mensen met kinderen die opeens ook een soort meester of juf zijn geworden. Dat wordt nog extra ingewikkeld als zij thuis moeten werken. En ontspannen is lastiger nu de verenigingen stil liggen en je niet even op visite kan.

Voor sommige inwoners geeft deze tijd ook spanning over werk, inkomen en overzicht. Hoe moet het met mijn thuisadministratie, of mijn belastingaangifte. Er kan opeens geen werk meer zijn, houdt het bedrijf het wel vol? Dat geldt met name ook voor zzp-ers. En niet in de laatste plaats het zorgpersoneel: er wordt een zwaar beroep op hen gedaan en zij lopen ook veel risico.

Hulplijn: 038 - 45 69 700

De maatschappelijk werkers van het algemeen maatschappelijk werk ‘De Kern’ zijn telefonisch bereikbaar onder kantoortijden, van maandag- tot en met vrijdagochtend. U mag gewoon iets vertellen, zorgen delen of een probleem bespreken. Bel met de Hulplijn: 038 - 45 69 700 en vraag naar Jaap Poetsma of Esther Flipsen.

Wysiwyg