Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Home > Inwoners > Actuele berichten > Houtkachel of open haard: 8 manieren om minder geur- en rookoverlast te veroorzaken

Wanneer u thuis de houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet. Wilt u toch een vuurtje aansteken? Met de tips hieronder kunt u de uitstoot van schadelijke stoffen beperken.

Infograpihc: 8 manieren om minder geur- en rookoverlast te veroorzaken

Wilt u meer informatie over de gevolgen van hout stoken voor het milieu en de gezondheid van uzelf en uw omgeving? Check dan de website van voorlichtingsorganisatie milieucentraal.nl. En kijk op stookwijzer.nu voordat u wilt gaan stoken.