Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Home > Inwoners > Actuele berichten > Het nieuwe Donorregister vanaf 1 juli 2020, geef uw keuze door via donorregister.nl

Dit item is verlopen op 01-07-2020.

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Deze wet is voor mensen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente. In het Donorregister legt u vast of u uw organen en weefsels na uw overlijden wel of niet beschikbaar stelt voor transplantatie. Of u donor wordt is een belangrijke, maar soms ook een moeilijke keuze.

Ook als u geen donor wilt zijn is het goed om die keuze vast te leggen. Daarmee voorkomt u onduidelijkheid voor uw partner en familie op een emotioneel moment. Lees goed alle beschikbare informatie voordat u kiest. En praat er met uw familie en partner over. Het vastleggen van uw beslissing kan online of per post. Registreren duurt maar een paar minuten.

Heeft u na 1 juli 2020 niets in het donorregister ingevuld, dan bent u geregistreerd met ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Meer informatie, zoals veel gestelde vragen en video’s, vindt u op de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport via www.donorregister.nl.

Staat u al in het donorregister?