Herinrichting Staphorst Zuid gezamenlijk afgesloten

Home > Inwoners > Actuele berichten > Herinrichting Staphorst Zuid gezamenlijk afgesloten

Herinrichting Staphorst Zuid gezamenlijk afgesloten

In de woonwijk Staphorst Zuid heeft in het afgelopen jaar een herinrichting plaatsgevonden. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Op maandag 8 april is dit gezamenlijk afgesloten met buurtbewoners, woonstichting VechtHorst, adviesbureau Kybys, hovenier Donkergroen BV en wethouder Bert Krale.

Het gaat om een herinrichting van de grootschalige groenstroken tussen de verschillende woonerven in Staphorst Zuid 1. In grote lijnen het gebied tussen Berghorstland, Bosland, de Industrieweg en de Hoogeweg. De oude, donkere coniferenbeplanting is vervangen door een open inrichting met enkele bomen, lage heesters en gazon. Daarnaast zijn de wandelpaden opnieuw aangelegd.

De uitvoering is gedaan in samenwerking met woonstichting VechtHorst, die tegelijkertijd zonnepanelen op de huurwoningen heeft geïnstalleerd. De werkzaamheden hebben voornamelijk plaatsgevonden in 2018 en zijn aan het einde van 2018 afgerond. Als gemeente kijken we terug op een prettig traject. Waarbij verschillende partijen betrokken waren en we met inspraak van buurtbewoners zijn gekomen tot de huidige veranderingen.

Betrokken partijen en buurtbewoners bijeen.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl