Helpt u de gemeente Staphorst aan de ’Aan de slag Trofee'?

Home > Inwoners > Actuele berichten > Helpt u de gemeente Staphorst aan de ’Aan de slag Trofee'?

Helpt u de gemeente Staphorst aan de ’Aan de slag Trofee'?

Dit item is verlopen op 08-09-2018.

Begin juli 2018 is de gemeente Staphorst genomineerd voor de Aan de slag Trofee! Dit omdat wij voortvarend aan de slag zijn gegaan met de Omgevingsvisie en EPOS.

Op nationaal niveau werkt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Omgevingswet: één wet die alle wetten op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt. De gemeente Staphorst wil niet wachten tot de nieuwe wet (naar verwachting in 2021) in werking treedt. Wij zijn daarom alvast begonnen met de Omgevingsvisie en EPOS. Het is dan 'geweldig dat we landelijk opvallen met de manier waarop we werken en bijzonder dat we daarvoor zijn genomineerd', aldus wethouder Lucas Mulder bij het in ontvangst nemen van de nominatie.

Genomineerd zijn is leuk. De trofee daadwerkelijk ontvangen is veel leuker! Het zet tevens onze gemeente Staphorst landelijk op de kaart. U kunt kennis nemen van alle ontwikkelingen omtrent de Omgevingswet op de website aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

Stemmen voor de Aan de slag Trofee

Alvast bedankt! In september vindt de verkiezing van het beste innovatieve project plaats. Minister Ollongren zal de trofee uitreiken aan de winnende gemeente(n).

Heeft u vragen over de Omgevingswet of EPOS dan kunt u contact opnemen met de gemeente Staphorst, (0522) 46 74 67 of ruimtelijkeplannen@staphorst.nl.

Wethouder Lucas Mulder (midden) en projectleider Edwin Saathof (rechts) nemen de nominatie in ontvangst.
Wethouder Lucas Mulder en projectleider Edwin Saathof namen op 5 juli de nominatie in ontvangst.

Eerder hierover verschenen op deze website: