Gratis nestkasten ter bestrijding eikenprocessierups

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gratis nestkasten ter bestrijding eikenprocessierups

Gratis nestkasten ter bestrijding eikenprocessierups

De gemeente stelt nestkasten beschikbaar voor inwoners ter bestrijding van de eikenprocessierups. Een eerdere proef met nestkasten aan gemeentelijke bomen blijkt succesvol. Pimpelmezen en koolmezen maken veel gebruik van nestkasten. Daarnaast eten ze de eikenprocessierupsen.

De gemeente stelt één nestkast per adres beschikbaar. Hiervoor gelden enkele voorwaarden:

• u woont aan een weg waar de eikenprocessierups veel voorkomt (zie de te downloaden overzichtskaart);
  • het nestkastje dient op het eigen terrein te worden opgehangen aan een boom;
  • u moet het nestkastje zelf onderhouden en schoonmaken.

Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Suzan Brand, via s.brand@staphorst.nl.

Op basis van de aanmeldingen zullen de nestkasten worden besteld en krijgt u (per mail) bericht wanneer u de nestkast kunt komen ophalen op de gemeentewerf.