Gratis bezwaar? Vaak niet!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gratis bezwaar? Vaak niet!

Gratis bezwaar? Vaak niet!

Veel bureaus bieden rond deze tijd aan om u te helpen bij advies tegen de WOZ-waardebepaling. Ze maken ‘gratis’ bezwaar voor u. Maar let op! Soms geeft u ongemerkt een doorlopende machtiging af en wordt u later met kosten geconfronteerd. Daarvoor waarschuwt ook de Consumentenbond.

Onkostenvergoeding

Bureaus bieden deze diensten aan, omdat ze bij elk gegrond bezwaar aanspraak kunnen doen op een onkostenvergoeding. Dit loopt al snel op tot een vergoeding van zo’n honderden euro’s per keer. In Nederland betalen gemeenten miljoenen per jaar aan proceskostenvergoedingen. Uiteindelijk betaalt u dit als inwoners gezamenlijk weer.

Machtiging

Als u een machtiging afgeeft voor een WOZ-bezwaar gebruiken sommige bureaus deze jaarlijkse weer. Zonder dat u daar weet van hebt! En wilt u dan uiteindelijk een bezwaar intrekken, dan zijn er ineens kosten aan verbonden die voor uw eigen rekening komen.

Vragen? Bel ons!

Neem zelf contact met ons op. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ook dan wordt uw bezwaar gelijk behandeld en waar nodig een bezoek door de taxateur ingepland. Uw vragen of bezwaren kunt u op deze manier veel duidelijker aan ons voorleggen dan via een derde partij.

Contactgegevens

Team Belastingen is bereikbaar op telefoonnummer (0522) 46 74 34, maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag tot 16.00 uur. Onze balie in het gemeentehuis is elke werkdag geopend van 08.30 tot 12.00 uur. U kunt ook altijd bellen voor een afspraak.

Meer informatie: