Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Gezocht: vrijwilligers voor de verkiezingen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gezocht: vrijwilligers voor de verkiezingen

Gezocht: vrijwilligers voor de verkiezingen

Wij zijn op zoek naar gastheren/-vrouwen, reserveleden en tellers. U moet 18 jaar of ouder zijn en mag niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

Gastheren/-vrouwen

In verband met het coronavirus en de COVID-19-maatregelen is het veilig laten verlopen van de verkiezingsdag een extra taak en zorg. In dat kader zoeken wij gastheren of -vrouwen om de toestroom van kiezers op het stembureau in goede banen te leiden. Je zorgt ervoor dat de corona-maatregelen goed worden opgevolgd, biedt een desinfectiemiddel aan en wanneer nodig herinner je mensen aan de maatregelen en spreek je ze erop aan.

Reserveleden

In deze onzekere tijd willen wij graag een aantal reserveleden achter de hand hebben die direct kunnen bijspringen wanneer er onverwachts een vacature op het stembureau ontstaat. Van reserveleden verwachten wij dat zij tot op de verkiezingsdag beschikbaar zijn (15, 16 of 17 maart).

Tellers

Als teller helpt u met het tellen van de stembiljetten. De teller wordt om 20.45 uur op het stembureau verwacht.

Aanmelden als vrijwilliger

Training

In aanloop naar de verkiezingen worden in maart 2021 (online) trainingen voor (reserve)stembureauleden, gastheren/-vrouwen en tellers georganiseerd. Hierin wordt het verkiezingsproces doorgenomen. Voor benoemde leden is het volgen van de training verplicht.

Meer informatie: