Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking 2021

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking 2021

Gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking 2021

Rekenvoorbeeld gemeentelijke belastingen

Eind januari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking voor 2021 in uw brievenbus of via de Berichtenbox van MijnOverheid. Controleer de gegevens goed en bel ons als u vragen heeft of het niet eens bent met de waarde of het aanslagbiljet.

Tip: Regel uw belastingzaken online!

U kunt online veel gegevens raadplegen en regelen!

Ga naar het Belastingloket

Alle informatie over de verschillende belastingen en de WOZ-beschikking kunt u hier terugvinden. U kunt uw aanslagbiljet en taxatieverslag downloaden, maar ook veel zaken online regelen.

Aanslag digitaal?

Ga naar MijnOverheid.nl en geef aan dat u de volgende keer post van gemeente Staphorst digitaal wilt ontvangen. Tip: download de app Berichtenbox!

Automatische incasso

Maakt u nog geen gebruik van automatische incasso? Dan kunt u dat alsnog regelen! Zo worden uw betalingen in maandelijkse termijnen verspreid over het jaar.

Niet eens met de aanslag of WOZ-waarde?

Bel ons! U hoeft daarvoor geen bureau in te schakelen. Misschien wordt u benaderd door een no cure no pay bureau. Lees meer over de werkwijze van een no cure no pay bureau. De onkostenvergoeding die hiermee gemoeid gaat, betaalt u indirect toch. Daarom ons advies: Bel ons! Gratis! U heeft altijd de mogelijkheid om schriftelijk bezwaar te maken binnen zes weken na dagtekening van de aanslag.

Kwijtschelding

Als u het bedrag niet kunt betalen kunt u kwijtschelding aanvragen. Of u hiervoor in aanmerking komt wordt beoordeeld aan de hand van een vermogens- en inkomenstoets. Check de voorwaarden. U kunt hier het aanvraagformulier downloaden maar natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen. Kwijtschelding van waterschapsbelastingen kunt u aanvragen bij GBLT: www.gblt.nl.

Meer informatie: