Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

Gemeentelijke belastingen 2020

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeentelijke belastingen 2020

Gemeentelijke belastingen 2020

Dit item is verlopen op 15-03-2020.
Computerscherm waarop het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen te zien is

Deze week ontvangt u de belastingaanslag in uw brievenbus of via de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Controleer de gegevens goed en bel ons als u vragen heeft!

Berichtenbox MijnOverheid

Bent u aangemeld op de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag alleen digitaal! Check uw digitale brievenbus op MijnOverheid.nl. Ook kunt u de app downloaden. Daarmee heeft u een overzichtelijk toegang tot uw Berichtenbox. Alleen als u niet bent aangemeld bij de Berichtenbox ontvangt u de aanslag per post. Wilt u de volgende aanslag wel digitaal ontvangen? Meld u dan aan via MijnOverheid.nl. Ook kunt u hier uw WOZ-waarde en taxatieverslag inzien.

Nieuw: taxeren op gebruiksoppervlakte

Vanaf dit jaar taxeren wij alle woningen op basis van de gebruiksoppervlakte. Hiervoor is een uniforme meetinstructie vastgesteld. Naast het voordeel van uniformiteit heeft het gebruik van de gebruiksoppervlakte voor het meten van woningen voor de WOZ meer inhoudelijke voordelen. U zult de gemeten gebruiksoppervlakte meer herkennen, wanneer u deze bijvoorbeeld vergelijkt met informatie via andere bronnen. Het meetvoorschrift dat bijvoorbeeld Funda hanteert is hetzelfde meetvoorschrift dat voor de WOZ-taxaties gebruikt wordt. Verder biedt het hanteren van de gebruiksoppervlakte gemeenten ook meer mogelijkheden om het bijhouden en de kwaliteitsverbetering voor de WOZ-administratie en de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) meer op elkaar af te stemmen, dan wel verder te integreren.

Belastingloket

U kunt online gegevens raadplegen. Op ons Belastingloket vindt u veel informatie over de verschillende belastingen en de WOZ-waarde. U kunt uw taxatieverslag downloaden en veel belastingzaken online regelen. Neem eens een kijkje!

No cure no pay

Bezwaar maken is gratis. U hoeft daarvoor geen bureau in te schakelen. Misschien wordt u benaderd door een no cure no pay bureau. Hoe werkt dat? Lees hierover meer op ons belastingloket. De onkostenvergoeding die hiermee gemoeid gaat, betaalt u indirect toch. Daarom ons advies: Bel ons! Gratis! U heeft altijd de mogelijkheid om schriftelijk bezwaar te maken binnen zes weken na dagtekening van de aanslag.

Kwijtschelding

Laag netto inkomen én geen of weinig vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Check de voorwaarden of download het aanvraagformulier. Het formulier kunt u ook telefonisch aanvragen of afhalen bij onze balie in het gemeentehuis. Neem contact op voor vragen.
Let op: GBLT neemt alle kwijtscheldingsaanvragen voor de waterschapsbelastingen zelf weer in behandeling. Kwam u in 2019 in aanmerking voor geautomatiseerde kwijtschelding dan neemt GBLT dat over. Deze werkwijze is gewijzigd voor alle gemeenten. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.gblt.nl.

Hoe neem ik contact op?

Team Belastingen is bereikbaar op telefoonnummer (0522) 46 74 34 op werkdagen van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 12.30 en van 13.00 – 16.30 uur. Op vrijdag tot 16.00 uur. Onze balie is elke werkdag geopend van 08.30 – 12.00 uur. U kunt ook altijd bellen voor een afspraak.