Gemeentelijke belastingen 2019

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeentelijke belastingen 2019

Gemeentelijke belastingen 2019

Dit item is verlopen op 15-03-2019.
Computerscherm waarop het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen te zien is

Eind januari heeft u de belastingaanslag 2019 in uw brievenbus ontvangen of via de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Controleer de gegevens goed en bel ons als u vragen heeft!

Aanslag/WOZ-beschikking niet meer per post

Bent u aangemeld op de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan ontvangt u het aanslagbiljet niet meer per post. Check uw digitale brievenbus op MijnOverheid.nl. Ook kunt u de app downloaden: snel en overzichtelijk toegang tot uw Berichtenbox. Alleen als u niet bent aangemeld bij de Berichtenbox ontvangt u de aanslag per post.

Berichtenbox MijnOverheid

Uw volgende belastingaanslag digitaal ontvangen? Meld u aan op de Berichtenbox via MijnOverheid.nl. MijnOverheid geeft toegang tot veel gegevens die bij de overheid geregistreerd staan. Ook kunt u hier uw WOZ-waarde en taxatieverslag inzien.

Belastingloket

Op ons Belastingloket kunt u online gegevens raadplegen en vindt u veel informatie over de verschillende belastingen en de WOZ-waarde. Hier kunt u het taxatieverslag downloaden en veel belastingzaken online regelen. Neem eens een kijkje!

WOZ-waarde onjuist? Bel ons!

Bel ons als u het niet eens bent met de waarde of de aanslag. Wij passen gegevens aan als deze niet kloppen en u ontvangt daarvan bericht. U heeft altijd de mogelijkheid om schriftelijk bezwaar te maken als we er telefonisch niet uitkomen. Dat moet binnen zes weken na dagtekening van de aanslag.

No cure no pay

Bezwaar maken is gratis. U hoeft daarvoor geen bureau in te schakelen. Binnenkort komt u weer veel reclame tegen van bedrijven die ‘gratis’ voor u bezwaar willen maken. Maar de onkostenvergoeding die hiermee gemoeid gaat, betaalt u indirect toch. Hoe werkt het echt? Lees hierover meer op ons Belastingloket. Advies: Bel ons voor gratis bezwaar!

Kwijtschelding

Heeft u een laag netto inkomen én geen of weinig vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Check de voorwaarden op het Belastingloket. Ook kunt u hier het aanvraagformulier downloaden. Deze kunt u ook telefonisch aanvragen of afhalen bij onze balie in het gemeentehuis. Neem contact op voor vragen.

Contactgegevens

Team Belastingen is bereikbaar op telefoonnummer (0522) 46 74 34, maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag tot 16.00 uur. Onze balie in het gemeentehuis is elke werkdag geopend van 08.30 tot 12.00 uur. U kunt ook altijd bellen voor een afspraak.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl