Gemeente Staphorst wint mooiwaartstrofee

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeente Staphorst wint mooiwaartstrofee

Gemeente Staphorst wint mooiwaartstrofee

Op donderdag 28 november nam wethouder Lucas Mulder de Mooiwaarts wisseltrofee in ontvangst, vanwege de nieuwe en vooral vernieuwende werkwijze EPOS (Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst).

Met het thema ‘Van denken naar doen’, werd de gemeente Staphorst geprezen om de voortvarendheid waarmee ze aan de slag is gegaan met de nieuwe Omgevingswet. De trofee, een initiatief van de Federatie voor Ruimtelijke Kwaliteit, is volgens de wethouder ‘een kroon’ op drie jaar pionierswerk.

EPOS is een fundamentele andere werkwijze als het gaat om ruimtelijke kwaliteit”, aldus een trotse wethouder Mulder. “De burger krijgt de regie en verantwoordelijkheid terug en de gemeente zal een meer faciliterende rol krijgen.” Daarmee speelt de gemeente vroegtijdig in op de nieuwe Omgevingswet. Volgens de jury getuigt de nieuwe werkwijze van lef en toont Staphorst zich hiermee innovatief en vooruitstrevend.

Met EPOS heeft de gemeente, in nauwe samenwerking met professionals, haar proces heringericht. Daar waar efficiënter gewerkt kan worden, zal efficiënter gewerkt gaan worden, zo luidde het credo. Achter de schermen wordt al volgens EPOS gewerkt en vanaf 1 januari 2019 is EPOS dé nieuwe werkwijze.

Wethouder Mulder (midden) geflankeerd door de leden van het projectteam EPOS: J. van den Berg (links) en D. Schut (rechts)
Wethouder Mulder (midden) geflankeerd door de leden van het projectteam: links J. van den Berg en rechts D. Schut.