Gemeente Staphorst werkt aan een preventieakkoord

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeente Staphorst werkt aan een preventieakkoord

Gemeente Staphorst werkt aan een preventieakkoord

RSS
Dit item is verlopen op 15-03-2022.

Het Nationaal Preventieakkoord richt zich op een gezonder Nederland in 2040. In dit akkoord heeft de Rijksoverheid met meer dan 70 maatschappelijke organisaties ruim 200 afspraken heeft gemaakt om Nederland gezonder te maken. Naast nationaal is een lokale inzet van belang. Hiervoor gaan we in Staphorst aan de slag met een lokaal preventieakkoord.

Wethouder Alwin Mussche: "Met zo’n plaatselijke overeenkomst gaan we samen met onze lokale partners afspraken maken over de inzet op gezondheidspreventie. Dan gaat het onder andere om afspraken om roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik terug te dringen. Stoptober (niet roken in oktober) en IkPas (alcoholgebruik op pauze in januari) zijn hier al mooie voorbeelden van".

Verbinding met Beweeg- en Sportakkoord

Met het opstellen van een lokaal preventieakkoord leggen we verbinding met ons lokale Beweeg- en Sportakkoord. Dit doen we in Staphorst onder de noemer Vitaliteitsakkoord Staphorst. Ambities en acties uit een vitaliteitsakkoord willen we tot stand laten komen door thema’s die belangrijk zijn voor onze gemeente. In beginsel focussen we op de thema’s uit het Beweeg- en Sportakkoord, waarna we deze verbreden met thema’s uit het Nationaal preventieakkoord.

Een bijdrage leveren

Om te komen tot een preventieakkoord gaan we op 20 januari 2022 van 14.00 – 16.00 uur, onder begeleiding van GGD IJsselland, digitaal in gesprek met relevante partijen. We zoomen specifiek in op de thema’s gezonde leefstijl en psychische gezondheid. We bespreken welke activiteiten er worden georganiseerd en wat we daarin missen. Wilt u als organisatie deelnemen aan dit overleg? Dan nodigen wij u van harte uit en kunt u uw opgave mailen naar Wolter Bos, beleidsmedewerker Gezondheid, Sport en Cultuur, via w.bos@staphorst.nl.

Pakje sigaretten weggooien in een prullenbak met logo gemeente Staphorst

Wysiwyg