Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Gemeente Staphorst verspreidt Energiekrant

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeente Staphorst verspreidt Energiekrant

Gemeente Staphorst verspreidt Energiekrant

Wethouder Mussche toont de Energiekrant

De gemeente Staphorst wil in 2050 energieneutraal zijn. Om inwoners te informeren en inspireren heeft de gemeente op dinsdag 22 september een Energiekrant verspreid. De krant van 28 pagina’s staat boordevol met informatie, tips en verhalen over energiebesparing en duurzame opwekking.

Wethouder Alwin Mussche is blij met de krant: “We zijn gelukkig al de op vier na duurzaamste gemeente, maar om energieneutraal te worden moet er natuurlijk nog heel veel gebeuren. Deze krant laat je zien wat er mogelijk is en hoe onze ondernemers en bedrijven daarmee bezig zijn. Eigenlijk vind ik het best indrukwekkend wat we al doen. Inwoners vertellen hoe ze hun huis verduurzaamd hebben, ondernemers vertellen bijvoorbeeld over hun eigen windmolen. En onze bedrijven laten zien hoe ze u kunnen helpen bij de omschakeling op duurzame energie. Tot slot is er voor de jongeren onder ons een leuke kleurplaat waarmee je een zaklamp op zonne-energie kan winnen.”

Te downloaden:

Meer informatie: