Gemeente Staphorst ondersteunt campagne ‘Kom uit je schuld’

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeente Staphorst ondersteunt campagne ‘Kom uit je schuld’

Gemeente Staphorst ondersteunt campagne ‘Kom uit je schuld’

Meer dan 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben een risicovolle of problematische schuld. Het kabinet wil dit aantal graag terugdringen én het taboe op het hebben van schulden doorbreken. Daarom is op 27 mei de campagne ‘Kom uit je schuld’ gestart.

De campagne laat zien dat iedereen – jong, oud, rijk, arm – in de financiële problemen kan raken. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, een ontslag of omdat het om wat voor reden dan ook een keer niet lukt om de huur te betalen. Vaak zie je dat mensen met problematische schulden zichzelf van de buitenwereld afsluiten. Ze ontkennen het probleem waardoor de situatie verslechtert. Rekeningen stapelen op, herinneringen worden aanmaningen en aanmaningen eindigen bij gerechtsdeurwaarders.

Een gesprek voeren over schulden komt van twee kanten. Daarom vraagt de campagne meer begrip voor mensen met financiële problemen. Vanaf 27 mei is de website www.komuitjeschuld.nl er voor mensen die willen weten wat zij hieraan kunnen doen. Ook kunnen zij ervaringsverhalen lezen van mensen die schulden hebben, en de ervaringen die ze hebben met het aangaan hiervan.

De gemeente ondersteunt de mening dat het belangrijk is dat mensen open over schulden durven praten en daarmee het probleem willen aangaan. Naast wijzen op deze campagne, wil de gemeente inwoners ook wijzen op www.staphorst.nl/geldplan. Want ook binnen de gemeente kunnen we u hulp bieden bij verschillende zaken op financieel gebied.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl