Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Gemeente Staphorst aan de slag met Energie & Klimaat

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeente Staphorst aan de slag met Energie & Klimaat

Gemeente Staphorst aan de slag met Energie & Klimaat

Dit item is verlopen op 15-05-2020.

Het klimaat verandert. Daarnaast zien we dat grondstoffen en fossiele energiebronnen ooit een keer op zullen raken. Als gemeente vinden we het belangrijk om hier rekening mee te houden. Daarom werken we de komende jaren aan verschillende projecten op het vlak van duurzame energie (energietransitie), het aanpassen op het veranderende klimaat (klimaatadaptatie) en het terugdringen van het gebruik van uitputbare grondstoffen (circulaire economie).

De gemeente Staphorst heeft als ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat we net zoveel energie willen opwekken als we verbruiken. Op het vlak van de energietransitie werken we mee aan de Regionale Energiestrategie West-Overijssel. De regering in Den Haag heeft ons als gemeente namelijk opdracht gegeven om samen met onze buurgemeenten uit te zoeken hoe we beter en schoner energie kunnen opwekken.

De komende tien jaar gaan we in West-Overijssel windmolens en zonneparken bouwen. Dat gaat ons landschap veranderen. Dat is lastig, dat begrijpen we. Tegelijk moeten we deze opdracht ook wel uitvoeren, voor een schonere leefomgeving en een leefbaar klimaat voor onszelf en onze kinderen. We gaan samen op weg naar een schonere toekomst en een groene circulaire economie die veel werkgelegenheid biedt. En dat doen we stap voor stap met anderen in West-Overijssel.

Bent u benieuwd naar de projecten die we uitvoeren voor schonere energie, hoe we ons aanpassen aan het veranderende klimaat en minder gebruik maken van fossiele grondstoffen? Kijk dan op de pagina Duurzaam Staphorst 2050.