Ga veilig te werk met een onkruidbrander

Home > Inwoners > Actuele berichten > Ga veilig te werk met een onkruidbrander

Ga veilig te werk met een onkruidbrander

Dit item is verlopen op 01-09-2019.

Steeds meer mensen gaan het onkruid in de tuin te lijf met een onkruidbrander, maar doet u dat dan wel veilig?

Met een brander wordt onkruid weggebrand

De brandweer regio IJsselland heeft met meerdere woningbranden te maken gehad die zijn ontstaan door onkruidbranders. Ga veilig te werk en zorg dat u op afstand blijft van bebouwing. Pas op bij muren. Kom met de vlam in ieder geval niet in de buurt van ventilatiegaten: het vuur kan het isolatiemateriaal tussen de muren in brand steken.

Enkele seconden verhitten van het onkruid is genoeg, u hoeft de plantjes niet tot de grond toe weg te branden. Met een onkruidbrander verhit u het onkruid enkele seconden, hierdoor barsten de cellen van de plant en droogt de plant uit. Vervolgens verkleurt de plant en sterft af. Het wegbranden van de plant herhaalt u na een paar weken, zo verdwijnt het onkruid helemaal.

Op de website brandweer.nl is hierover een speciale pagina ingericht met meer praktische tips een voorlichtingsfilmpjes.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl