Fietsvaardigheidstraining elektrische fiets

Home > Inwoners > Actuele berichten > Fietsvaardigheidstraining elektrische fiets

Fietsvaardigheidstraining elektrische fiets

Dit item is verlopen op 11-04-2019.

De fiets is een eenvoudig en gezond vervoermiddel. Met de komst van de elektrische fiets pakken we de fiets steeds vaker. De elektrische fiets had eerst nog het stempel dat deze alleen voor senioren bestemd was. Dit is inmiddels achterhaald. Jong en oud maken er nu gebruik van.

In de praktijk blijkt dat sommige handelingen soms wat lastig zijn. Daarnaast speelt de omgeving een rol en maakt het drukke verkeer het fietsen er vaak ook niet eenvoudiger op. Toch is het belangrijk dat we (blijven) bewegen en de fiets is hierbij een uitstekend hulpmiddel.

Fietstocht op 25 april

Stichting Welzijn Staphorst, Veilig Verkeer Nederland en gemeente Staphorst hebben gezamenlijk een fietstocht uitgezet. Gezellig samen een stuk fietsen met de nodige stops. Onderweg wordt ook aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Uiteraard mag u zelf ook situaties voorleggen voor advies.

• Datum: Donderdag 25 april van 08.45 tot circa 14.30 uur
  • Waar: Dienstencentrum, Berkenlaan 1, Staphorst
  • Kosten: Deelname is gratis (inclusief middaglunch) en voor eigen risico
  • U maakt gebruik van uw eigen elektrische fiets

Opgave voor 10 april

U kunt zich bij Stichting Welzijn Staphorst (SWS) aanmelden via het e-mailadres info@sws-staphorst of telefonisch via (0522) 46 51 43.

Fietsvaardigheidstraining 2016: in colonne door het buitengebied

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522