Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Fietscontroles basisscholen - resultaat 2020

Home > Inwoners > Actuele berichten > Fietscontroles basisscholen - resultaat 2020

Fietscontroles basisscholen - resultaat 2020

Dit item is verlopen op 15-12-2020.

In de periode van 21 september tot 10 oktober zijn de fietsen nagekeken van de leerlingen van groep 4 (of 7), 6 en 8 van alle bassischolen. De fietscontrole is een actie van de gemeente Staphorst in samenwerking met de basisscholen en de afdeling Staphorst van Veilig Verkeer Nederland. Tijdens deze actie worden de technische staat van de fietsen van de leerlingen beoordeeld. De nadruk ligt op het ‘zien’ en ‘gezien worden’.

De controle vond plaats aan de hand van een controlekaart. Bekeken en getest werden het licht, stuur, bel, remmen, handvatten, banden, spaken, trappers, zadel en reflectoren. Als de fiets in orde werd bevonden ontving de leerling een reflecterende label. Deze label kan worden bevestigd aan de tas of zadel. Met deze label val je in het donker beter op in het verkeer.

Reflecterende label aan een zadel en een rugzak

In totaal zijn 743 fietsen gecontroleerd, waarvan 179 fietsen (24%) niet voldeden aan de gestelde eisen. Een iets gunstiger resultaat in vergelijking met 2019, toen werd 25% afgekeurd. Gehoopt wordt dat deze dalende lijn volgend jaar wordt voortgezet.