Extra carpoolplaats langs de A28

Home > Inwoners > Actuele berichten > Extra carpoolplaats langs de A28

Extra carpoolplaats langs de A28

RSS

Gemeente Staphorst en Beter Benutten Zwolle Kampen starten op 19 juni een carpoolpilot.

In de praktijk blijkt dat carpoolplaats ‘De Lichtmis’, met 89 carpoolplekken, niet over voldoende ruimte beschikt. Om het voor meer mensen mogelijk te maken de auto tijdens de spits te laten staan, is uitgekeken naar een extra carpoolplaats. Een duurzame oplossing is gevonden op het naastgelegen parkeerterrein bij horecagelegenheid de Koperen Hoogte.

Ruime en veilige carpoolplekken

Een deel van het parkeerterrein van de Koperen Hoogte aan de A28/Nieuwleusen wordt ingezet als carpoolplaats. Met ruime en veilige carpoolplekken voldoet dit terrein aan alle wensen. Een zes maanden durende pilot moet uitwijzen of deze nieuwe carpoolplaats kans van slagen heeft. Hierna wordt gekeken of de carpoolplaats structureel ruimte kan bieden aan zo’n 75 tot 100 carpoolplekken.

Ligging nieuwe carpoolplaats

De carpoolplaats is gelegen aan de Lichtmisweg 51 in Zwolle. De ligging bij horecagelegenheid de Koperen Hoogte biedt mogelijkheid tot het gebruik van de horecafaciliteiten, zoals het restaurant, toiletten en vergaderruimtes.

Over Beter Benutten

De pilot is onderdeel van ‘De Overstap’, een project van Beter Benutten Zwolle Kampen. In het programma Beter Benutten nemen het Rijk, regio en bedrijfsleven samen innovatieve maatregelen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s over weg, water en spoor te verbeteren. Meer informatie over Beter Benutten in onze regio via www.beterbenuttenzwollekampen.nl.