Ervaringen van IkPas ambassadeurs gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Ervaringen van IkPas ambassadeurs gemeente Staphorst

Ervaringen van IkPas ambassadeurs gemeente Staphorst

Dit item is verlopen op 01-05-2019.

Op 6 maart is de landelijke en regionale actie IkPas van start gegaan. 40 dagen geen alcohol drinken om eens te kijken wat het met je doet.

Uit onderzoek is gebleken dat veel deelnemers van IkPas positieve lichamelijke veranderingen ervaren. Zo ook ambassadeur burgemeester Theo Segers. Hij geeft aan dat hij zich fitter voelt en naar aanleiding van het IkPas polsbandje mooie gesprekken heeft over dit onderwerp.

Ambassadeur Nanda Knol, jongerenwerker Saam Welzijn, laat weten dat haar deelname positieve reacties oplevert. Ze praat er veel over met haar omgeving en probeert daarbij vooral te achterhalen en begrijpen waarom mensen (veel) alcohol drinken.

Niels Ubak, voorzitter Jongerenraad, voelt zich prima en kan moeiteloos zonder alcohol een leuke avond hebben in de kroeg. Hij vertelt dat sommige mensen wel even verbaasd zijn wanneer hij een water of alcoholvrij biertje bestelt, maar vele zijn ook geïnteresseerd in de gedachte erachter.

Ambassadeur Eibert Spaan (locatiemanager Pieter Zandt Scholengemeenschap) vindt het vooral belangrijk dat we in onze maatschappij de gewoonte doorbreken dat overal alcohol bij hoort. Er zijn voldoende alternatieven met gezonde, alcoholvrije drankjes.

Jimmy van Oijen (politieagent) laat weten dat de reacties op zijn deelname positief zijn en het hem goed afgaat.

Wethouder Alwin Mussche laat weten dat deelname aan deze actie een mooie bewustwording is van de momenten dat je alcohol drinkt. Alcohol wordt vaak met gezelligheid geassocieerd, terwijl je ook een heel gezellige avond kunt hebben met alcoholvrije drankjes. Hij sluit af met de woorden: Ga de uitdaging aan en doe een volgende keer mee.

Groepsfoto van de ambassadeurs Niels Ubak, Alwin Mussche, Theo Segers en Nanda Knol.
Ambassadeurs vanuit de gemeente Staphorst zijn Niels Ubak (voorzitter Jongerenraad), wethouder Alwin Mussche, burgemeester Theo Segers, Nanda Knol (jongerenwerker SAAM Welzijn), Eibert Spaan (locatiemanager Pieter Zandt Scholengemeenschap) en Jimmy van Oijen (politieagent). De twee laatst genoemde staan niet op de foto.

Met IkPas zeg je 40 dagen nee tegen alcohol. Op basis van onderzoek uit voorgaande jaren blijkt dat maar liefst 65% van de deelnemers een halfjaar na de actie nog steeds ruim 36% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas. IkPas loopt nog tot en met 14 april.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl