Energiescans voor monumenteigenaren

Home > Inwoners > Actuele berichten > Energiescans voor monumenteigenaren

Energiescans voor monumenteigenaren

RSS
Dit item is verlopen op 01-05-2022.

Monumenteigenaren kunnen een energiescan aanvragen tegen een gereduceerd tarief. De scan geeft tips om uw monument te verduurzamen, om energie te besparen en om eventueel energie op te wekken.

Meer informatie en aanmelden

Wethouder Lucas Mulder: “De vele monumenten die in onze gemeente staan, zijn een belangrijk onderdeel van onze aantrekkelijke leefomgeving. Bij de monumentale panden zijn het behalen van duurzaamheidsdoelen soms een uitdaging. Om woningeigenaren te ondersteunen, biedt de gemeente, ook mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel, voordelige energiescans aan. Samen met onze inwoners willen we op deze manier bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2050.”

Een voordelige energiescan

De scan wordt uitgevoerd door een specialist met ervaring en deskundigheid op het gebied van verduurzamen van gebouwen. Bij monumenten wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Zo krijgt de eigenaar inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om dit te verminderen. De eigen bijdrage voor een energiescan bedraagt € 242,-. Met het adviesrapport van de scan kunt u aan de slag om maatregelen te nemen die kosten besparen en goed zijn voor het milieu.

Wysiwyg